Jelenisztán

valós idejű gondolatnapló - pillanatnyi gondolatok a piacról dokumentálva. Ha bejön - kurvajó vagyok, ha nem - lehet belőle tanulni... win-win :-)

Friss topikok

Címkék

Jelenlegi ötletek

Long Magnit local / short Magnit ADR
Long Tatneft pref / Short Tatneft ADR
Long HMSG
Long Unicredit
Long MTL/P 
Long Protek
Short XBank Index (140k)
Long Mango gida 1.21

 

2012.04.19. 22:43 Levente_de_Boer

Folytatás...2012.04.19

respite.jpgAz elmúlt időszakban tartottam egy kis pihenőt, de nem is baj, nem szabad nagy vehemenciával nekiesni semminek, mert elmúlik az éhség..

Viszont így legalább lehetőség nyílik megnézni, hogy mennyire jöttek be az elmúlt időszakbeli ötletek. Nézzük először a cikkekben leírtakat:

- orosz piac bullozása (RTS 1747 ) - ez nem jött be, ma 1600 az RTS. Az oka, hogy nem látszik még a reformokból lófasz se, ellenben az eurozóna-para kiújult, + Kínai makró sem volt fényes. Amúgy azt várom, hogy visszajön a bull, és az orosz piac jó lesz. úgyhogy ezt a pozit még tartani érdemes.

- Kína bull (HSCI 2968-nál) ez is vissza csoffadt 2902-re, de viszonylag ellenálló volt, ezt is tartom még , mert úgy néz ki (azt mondják a nagyokos elemzők, akik nem hisznek a hard landingban és én bedőlök nekik), hogy a 2012 Q1-es GDP adat (csak 8,1%-os növekedés) az alj volt egy ideig, és innen felpörög a gazdaság, mert jön majd a likviditás, infláció szerencsére nem kavar be a képbe

eddig kettőből semmi, de voltak shortok is szerencsére :-) 

- Törökország TR20I 639 -> 601: ez bejött, ugyan kötvénypiaci beleadó nem volt még, és így bank sell-off sem, de azért csordogáltak lefelé. Viszont a Park elektrik long is jó volt 4,5-ről kb 4,8-ra ment fel (illetve jobban is, csak már lejjebb jött). A téteket itt is tartom továbbra is.

- Forint 289-ről begyengült 297 körülre, lófasz sincs, nemhogy IMF megegyezés, nem nagyon látszik, hogyan mozdulhatunk el a holtpontról, úgyhogy még mincs itt a Forit long ideje, viszont már nem is shortolom tovább, lassan inkább OTP longokat fontolgatok, 3400 körül bele is vettem.

- Estar short 3377-nél: na ez is bejött. ma 2320 körül trédel a papír, itt viszont már átmegyek longba most, mert csőben van egy hitelmegegyezés (persze ez már régóta pletyka), és már minden szarság kijött szerintem, valamint a sáv aljára került a papír és a fórumon is mindenki öngyilokra készül. Ugyanakkor a cost cutting jól halad.

-Unicredit: hát ez nem jött be. nem tartott ki a bull, és a para felújulásának az európai bankok lettek a nagy vesztesei ( a Commerzbank is esett, amiből sajna szintén vettem). ezt a pozit is tartom még - átment hosszú távú startégiaivá + persze szigorú keretek között tartva a méretét, mondjuk a portfolió max 8-10%-án

Gazprom (13 -> 11,54) és Novatek (147 -> 133) short jól bejöttek, kijött egy csomó rossz hír a Gazpromról + még mindig lebeg az adózás jövője, addig nehéz lesz komolyat ralizni. a shortot viszont a Gazpromnál már nem tarom fenn, sőt lassan longot lehetne nyitni (most még nem, előtte megvárom az adózási hírt).  A novatek továbbra is short.

Oké, ennyit a múltról, ezzel letudtam az elmúlt havi kihagyást.

Mit gondolok most?

- orosz (RTSI 1599), kína  (SHCOMP 2378) bull

- euró-para le (spanyol 10 éves: 5.925%)

- a legkockázatosabb a Mechel long (ebből is MTL/P 3.28): sok rossz hír volt mostanában, erős leverage (lassan sérti a kovenánsokat), nagyon olcsó, befenyítették , hogy elvesznek egy pár licencet, vagy büntetést kell fizetni. DE: nemsokára jön a 10%+ osztalék,jó esetben duplázódhat, jól halad eddig a hitelek rendezése.

- HMS long (5.35) eddig csak jó hírek jöttek, most is updatel, ha osztalékot is fizet megtalálhatják. + folyamatosna leszenk olajipari beruházások , az orderbookja tele van

OPUS/Magnoliát megnéztem, egyelőre nem tűnnek jó befektetésnek, túl kicsi a diszkont a részvényhez képet 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://jelenisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr764461838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása