Jelenisztán

valós idejű gondolatnapló - pillanatnyi gondolatok a piacról dokumentálva. Ha bejön - kurvajó vagyok, ha nem - lehet belőle tanulni... win-win :-)

Friss topikok

Címkék

Jelenlegi ötletek

Long Magnit local / short Magnit ADR
Long Tatneft pref / Short Tatneft ADR
Long HMSG
Long Unicredit
Long MTL/P 
Long Protek
Short XBank Index (140k)
Long Mango gida 1.21

 

2012.05.04. 00:51 Levente_de_Boer

Számvetések

fine.jpg

Eddig nem minden tréd szárnyal..
Ez egyik nagyon problémás terület a banki részvények: mind az Unicredit, mind a Commerzbank eléggé beesett. Igazából nem értem az okot, gyengültek egy kicsit a kötvényhozamok, de a világ nem nagyon változott, az ECB elvileg majd odaáll, ha nagyon kell.  Úgyhogy ezeket továbbra is vételre mondanám (a könyv szerinti értékhez képest elég olcsók), de ez nem meggyőződéses pozi, nem értek a témához.

A Mechel az all in callom óta esett vagy 10%-ot, ezt sem tudom, hogy miért, mert a hiteleiket folyamatosan finanszírozzák újra, + Kína elég erős mostanában (oké jelentett egy szar Q1-es trading updatet, de azért nem volt világvége). Úgyhogy ez továbbra is egy meggyőződéses call, ha majd megjön a bónusz, és hasonló marad a helyzet, jó eséllyel bemerészkedem majd az oroszlánbarlangba...

Ami viszont jól bejött, az a Novatek short: mégiscsak kell magasabb adót fizetniük, úgyhogy szépen jöhet lefelé az árazás..nagy a kísértés, hogy lezárjam ezt a pozit, mert kaphatnak kompenzációkét exportlehetőséget, de érzésre tud azért ez még tovább esni (meg talán ha az meglenne, akkor már bejelentették volna?! - miért kellene előtte szétverni a pappert?)

Ja és a végére egy kis öndícséret: a HMS bizony nagyon bejött, megnyerték az ESPO projektet, vígan építhetik a pumpákat a szibáriai vezeték állomásaihoz, ami megdobja majd a következő évek ebitda-ját vagy 30%-kal. plusz fizetnek 7% osztalékot, és 3-as EV/EBITDA-n forog a papír (40% diszkont a peerekhez). továbbra is nagy buy

Jól bejött még a Protek (bár azt nem írtam eddig), megjavultak a marginok végre, valószínű, hogy lejárt a döglődés kora, ebben is van még bőven upside (most 30,5 rubel, de nemrég még a 20-as korszaka elején járt..). az elemzők mindenesetre szemrebbenés nélkül duplázzák a célárakat egy cella átjavítása után..

Magyar helyzet:
Nagy meglepetés volt számomra, hogy hogyan bírt így beerősödni a forint pár nap alatt..ha lesz is IMF, utána beindul a forint nyomda, nem fogják hagyni beerősödni, úgyhogy lassan lehetne forint short pozit nyitni. (285 alatt vagyunk most) 

Szólj hozzá!

Címkék: real time mechel


A bejegyzés trackback címe:

https://jelenisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr524487540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása