Jelenisztán

valós idejű gondolatnapló - pillanatnyi gondolatok a piacról dokumentálva. Ha bejön - kurvajó vagyok, ha nem - lehet belőle tanulni... win-win :-)

Friss topikok

Címkék

Jelenlegi ötletek

Long Magnit local / short Magnit ADR
Long Tatneft pref / Short Tatneft ADR
Long HMSG
Long Unicredit
Long MTL/P 
Long Protek
Short XBank Index (140k)
Long Mango gida 1.21

 

2012.05.12. 09:41 Levente_de_Boer

Egy kis update

Ezen a hétvégén örülhetnek a blog szorgalmas követői (hahahaha :-))), mert sok ötletem van. először is nézzük meg, mit változatnék állandó rovatomon az éppen befektetésre ajánlott cuccokon.
A Novatek short beérett (150-ről 110 alá esett az árfolyam), kivetették rá az adót, most mr nincs értelme alulsúlyozni.
Ugyanígy járt a Park Elektrik long is, mióta követem 4,5-ről felment 6 körülre, bevezették az osztalékfizetést, mindenki boldog, egy következő korrekcióig nem érdemes benne már upside-ot keresni.
A Mechel all in eddig felemás eredményt prudukált, ugyan kijöttek a várt jó hírek (giga 17%-os dollárosztalék), nem olyan  rossz 2011q4  + további adósságátcsoportosítások + úgy tűnik a helyi hatóságok sem baszogatják már többet őket. ezek ellenére ez csak annyira volt elég, hogy relatíve felülteljesítse a megnyakló orosz indexet (mondjuk a pref nem is esett egyáltalán, most is 3.3 körül van - szóval akkor mégis bejött a call...)

Az európai eseményeket nem kommentálnám, túl hosszú és bonyolult és maximum papagáj lennék ,nincsen erős saját véleményem , de még mindig arra hajlok, hogy a görögök jelentőségét a külvilágra nagyon erősen túlbecsülik.

Felkerül viszont a befektetési listára a Mol - nagyon olcsó lett az új adó miatt hercehurca miatt, már 16500-on meg lehet venni, valamint az Egis 14300 körül egyszerűen túl olcsó, hogy ne lehessen megpróbálni. Állítólag  nagyon jó q1 lesz, ez lehet egy trigger,  ami visszarepíti a 16000-es szintre

 

Szólj hozzá!

Címkék: real time


A bejegyzés trackback címe:

https://jelenisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr374503756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása